Hold

Alle henvendelser bedes være med mail adresse eller tlf. nr. 

Bemærk: Tilmelding  er kun mulig pr mail: vivshappydogs@gmail.com eller pr tlf: 2213 6949

 

Kurser startes løbende året igennem.

Hold startes med 3-4 tilmeldte, afhængig af type hold; der er startgaranti på  hvalpehold.

Ændringer og trykfejl i planen kan forekomme, så det er vigtigt at du læser det vedhæftede brev når du modtager en bekræftelse på tilmeldingen..

Jeg bliver nogle gange spurgt om man må komme og kigge, før man melder sig. Ja, det må man, efter aftale og uden hund. Jeg har desværre ikke tid til at stå og snakke når jeg har hold, men så må vi ringe sammen senere

Sensommer 2022 Risskov

Hvalpehold 1122R start torsdag d. 4-8 kl. 17. 7 træningsgange, 2 timers teori og 1 spørgetime, begge på Zoom, max. 6 hvalpe, startgaranti, 1095 kr.

Hvalpehold 1022R start tirsdag d. 5-7 kl. 17. 7 træningsgange, teori 2 timer og spørgetime, ca 1 time, begge på Zoom, max. 6 hvalpe, startgaranti, 1095 kr.

Hvalpehold 0922R start torsdag d. 9-6 kl. 17 7 træningsgange, teori, ca. 2 timer, spørgetime, begge på Zoom, 7 træningsgange, max. 6 hvalpe. 1095 kr

Sirius stjernehvalp 7022R start søndag d. 15-5 kl. 16,15, max 5 hunde, 7 mødegange, 890 kr.

Hvalpehold 0822R tirsdag d. 17-5 kl. 17.30. Max. 6 hvalpe, 7 træningstimer, teori ca. 2 timer, spørgetime ca. 1 time (begge på Zoom), 1095 Kr

 

GRØNNE hold har ledige pladser, der er venteliste på de RØDE hold; ring og spørg hvis du er i tvivl. 

 

 

 

 

Hvalpehold 

(ca. 10-24 uger ved start) 1 gang teori (15,-2 timer på Zoom), 7 træningsgange a´ 60 min 

Der er max. 6 hunde pr. hold.

Vi går igang med at lære hvalpen:

at gå pænt i snor

at være på ejerens venstre/højre side (belønningszoner)

at komme når der bliver kaldt

at have 4 poter på jorden

at udføre forskellige adfærd på signal

at falde til ro mellem øvelserne

at gå hen i sin kurv og blive der

at passere andre hunde

at koncentrere sig om opgaverne selvom der er andre hunde til stede.

Vi arbejder lidt med frivillig håndtering, så det at klippe negle og checke tænder på hvalpen ikke senere bliver et problem.

Vi laver positiv indlæring af forbudsord.

Vi forebygger at hunden begynder at vogte på sin mad.

Vi arbejder med kontakt og kommunikation mellem hund og fører.

Hundeføreren lærer at arbejde selvstændigt med sin hund og at holde styr på markører, kriterier og belønnings-håndtering.

Vi snakker om de problemer der kan opstå med hvalpen undervejs.

Hvalpene er sammen med andre hunde på nogenlunde samme alder, under rolige og trygge rammer, men fællesleg på holdet er ikke en del af kurset.

Alt hvad vi laver med hvalpene skal være sjovt for dem, men der er klare mål med alle aktiviteter.

Vi snakker om hvad det er rimeligt at forlange af en lille hvalp.

Træningen foregår på indhegnet bane.

Forkundskaber: ingen

 Tricks og Færdigheder

Vi tager udgangspunkt i Do More With Your Dog-opgaverne, det er et fantastisk koncept med alle mulige typer adfærd, På den måde kommer vi omkring mange af hundens behov: ny-indlæring, problemløsning, kropskontrol, fokus og selvkontrol, og hund og menneske har det sjovt sammen. Hvalpe kan være med på begynderholdet.

Forudsætninger: hvalpehold eller lignende.

 Hoopers

Hoopers er en form for low impact agility, hvor vi fjerndirigerer hunden rundt på en bane uden skarpe sving. Hunden skal ikke springe, løbe slalom eller forcere høje forhindringer, men glæden og farten er der stadig. Det betyder at langt flere hunde kan deltage. Vi arbejder med hoops (buer), måtte, tønde og hegn Forhindringerne er ikke svære, men handlingen er krævende. Vi arbejder uden snor, med en hund på banen ad gangen.

Man kan lege Hoopers med sin hund af mange grunde, konkurrencesport er kun en af dem.

Forudsætniger: Hunden skal kunne holde ud at vente, mens andre hunde løber; hunden skal kunne arbejde med dig, selv om der er andre hunde i nærheden og du skal have lyst til at arbejde belønningsbaseret.

 

Hvad skal vi lege? 


Vi skal lege indkaldslege, selvkontrolslege, næselege, balancelege, hjernelege og meget mere.

Vi skal lege med vores hund fordi:
Det styrker båndet mellem hund og ejer
Det giver hunden øget selvtillid
Det lærer hunden at høre efter, fordi den ikke kan lade være
Det styrker både den motoriske og den mentale kapacitet
Hunden bliver træt på den fede måde
Det allervigtigste: det er sjovt.

Rigtig mange hverdagsfærdigheder, kan laves om til en lille leg, så hunden slet ikke opdager at vi er i færd med at træne/ opdrage den, og så går det - som en leg

 

  

Work (It) Out

En helt ny hundesportsgren som mine gode ven og træningsmakker Ingrid Rosendal har opfundet. Jeg har fået lov til at arbejde med den og videreudvikle den.

Det er en hundesport for alle hunde. Der er elementer fra agility, rally-lydighed, balance og styrketræning, target og platform-træning, treibball, næsearbejde og tricks, med fokus på teamwork og arbejdsglæde. Jeg har bestræbt mig på at Empowerment filosofien (James O'heare) er den røde tråd i forløbet.

Der er fire niveauer fra begynder til champion. Der er skilte med opgaver, som til rally-lydighed. Til hver træningsgang har jeg valgt nogle opgaver og ekvipagerne arbejder med de overordnede temaer. Hver ekvipage arbejder selvstændigt med opgaverne, på den måde skal kursisterne ikke nødvendigvis være på samme niveau og der tages individuelle hensyn til hund og fører.

Træningen er naturligvis belønningsbaseret.

Den umiddelbare fordel med denne træning er at du har sjovt samvær med din hund og den er træt når I kommer hjem. Sidegevinsterne er uendelige: bedre kropskontrol og kropsbevidsthed, selvkontrol og fjernkontrol. Nogle af øvelserne er nyttige i hverdagen, andre understøtter andre hundesportsgrene. Du får træning i at lære din hund nye færdigheder, eller bygge videre på eksisterende færdigheder. Din hund kommer til at opleve dig som en person fuld af nye, spændende ideer. Endelig håber jeg også at du går hjem med den boblende, glade følelse man får, når man har haft det sjovt med sin bedste legekammeratJ

Forudsætninger: minimum hvalpehold el. lign. Du skal have prøvet at arbejde systematisk med din hund.

Glade hunde

 Dette hold er til dig der gerne vil have det sjovt med din hund, samtidig med at du får gode ideer til træning af nye færdigheder. Du skal have lidt erfaring med systematisk træning af ny adfærd. Vi stjæler med arme og ben fra alle mulige discipliner og tager hvad vi har lyst til. Du har appetit på at arbejde med din hund, men er måske ikke så interesseret i at gå til prøver og konkurrencer.

Forudsætninger: hvalpehold + lidt mere


 Fido Fitness & Fun

Specielt i de kolde, mørke måneder kan det være svært at finde på sjove aktiviteter for vores hunde. På dette hold vil vi arbejde både med det fysiske og det mentale.

I den fysiske del skal vi arbejde med styrke (hvis hunden er gammel nok), balance og kropskontrol; øvelserne tilpasses den enkelte hund. 

I den mentale del skal vi lege med problemløsning på mange forskellige måder. Efter kurset kan du lave de fleste aktiviteter derhjemme, du behøver ikke dyrt udstyr. Forudsætninger: du skal have trænet med din hund før og den skal kunne være sammen med 3 andre hunde. Kurset er omfatter ikke behandling eller genoptræning, din hund være rask.

Max 4 hunde på holdet inde, 5 ude

Fitness2

Vi arbejder videre med konceptet i Fido Fitness & Fun for hunde

Forudsætninger: Fido Fitness & Fun for begyndere

 

Fokus & Indkald

Kurset henvender sig til både store hvalpe og voksne hunde.

I mine øjne er et godt indkald på top 5 listen over nyttige færdigheder i hverdagen. Vi har ofte brug for at kalde på hunden, når den er optaget af noget meget spændende, så vi skal hælde tonsvis af arbejdsglæde i denne færdighed.

Enhver der har set en hund på harejagt eller en hund der prøver at stjæle en bøf fra køkkenbordet ved at de er mestre i fokus og koncentration. Vores opgave er at kanalisere den evne over på den adfærd vi gerne vil se. Vi arbejder med enkle øvelser og øger langsomt sværhedsgraden.

Forudsætninger: minimum hvalpehold

 

Perfekt fra klikkerstart

Dette kursus kunne også hedde hundetræningens ABC.

Det vigtigste er ikke hvilken markør du bruger, men at du lærer at arbejde super struktureret med din hund

Vi kan alle komme til at være så fokuserede på det endelige mål, at vi kommer til at haste lidt igennem de enkelte faser.

Når vi arbejder systematisk med indlæring skal vi:

Vi skal se på de valgmuligheder vi har når vi træner belønningsbaseret.

Vi skal arbejde med "ren" træning.

Vi skal arbejde med forskellige belønningsmuligheder og belønningshåndtering.

Vi skal arbejde med at nedtrappe belønninger og  hjælpemidler på en hensigtsmæssig måde.

Der vil være en del obligatoriske øvelser, men også lidt tid til at arbejde med opgaver efter eget valg.

På dette hold skal du have lyst til at arbejde med detaljer. Den erfarne hundefører kan bruge dette kursus som et hovedeftersyn af teknik, den knap så erfarne får lært gode arbejdsmetoder.

Hjemmearbejder er en selvfølge :-)

Forudsætninger: Din hund skal kunne koncentrere sig når der er andre hunde til stede. Har du svært ved at få din hunds opmærksomhed, kan jeg anbefale Fokus & Indkald.

 

 Tricks for begyndere

 Denne hundesport er for alle typer og størrelser hunde.

 Deltagerne på holdet arbejder ikke nødvendigvis med det samme; træningen tilrettelægges så der tages hensyn til størrelse, type og erfaring ved hver enkelt hund. Vi træner hovedsageligt tricks og kropskontrol, men også fri ved fod og sætter det sammen til små serier, hvis du ønsker det.

Du skal have trænet belønningsbaseret med din hund før, og det er en fordel, men ikke en betingelse at du kan arbejde med din hund uden snor.

 Hvis du ønsker det, kan du arbejde hen imod DKKs færdighedsprøver 1 og 2, men det er ingen betingelse at man vil konkurrere. 

 Max. 5 hunde pr. hold

 Forudsætninger: minimum hvalpehold

Tricks FP og DMWYD

Du behøver ikke at have trænet tricks før, men du skal have erfaring med at arbejde systematisk med at bygge en adfærd op. Vi tager udgangspunkt i øvelser fra Færdighedsprøver og Do More With Your Dog, men du behøver ikke at have interesse for at gå til prøver.

Forudsætninger: Du har et par sæsoner bag dig.

 

Barn & Hund

Børn og hunde kan få et helt specielt forhold, hvis de lærer at behandle hinanden med respekt og kærlighed. 

Kurset vil være sat sammen som combi-holdet, en blanding af hverdagslydighed og forskellige sjove aktiviteter.

Barnet skal kunne holde hunden, også når den bliver ivrig.

Ring eller skriv for nærmere info.

Krav: hvalpehold

  

Gå pænt og hilse pænt

De daglige lufteture skal være en fornøjelse for begge parter, men sådan er det desværre ikke altid.

Trækker din hund meget på turen?

Er der meget lidt kontakt mellem dig og din hund på turen?

Står din hund i fuld line og gør ad andre hunde på turen?

Det kan der gøres noget ved!

Vi skal arbejde med god kontakt hund & fører, ro-øvelser, gå i løs line, små øvelser der får dig og din hund til at følges ad og strategier til at håndtere svære situationer.

Du skal regne med også at træne hjemme, hvis du vil se resultater.

Max 6 hunde på holdet.

 

STOOOP!

Har du en hund der jager katten, børnene, fugle, mm, så er et stopkursus sikkert noget for dig.

Som ved alt anden træning, starter vi med et solidt fundament og arbejder os systematisk hen imod de svære situationer.

Forudsætninger: hunden kan sidde/ dække på verbalt signal, du skal have lyst/ vilje til hjemmearbejde  

Max. 5 hunde

 

 "Sudoku" for hunde

Det handler om at regne det ud.

På dette hold vil vi aktivere hundens hjerne på forskellige måder. Alle hunde har brug for at løse problemer og lære nyt, men vi hænger ofter fast i de samme 3-4 måder at aktivere hunden på.

På dette hold kommer I ikke nødvendigvis til at arbejde med det samme, men vi vil tage fat på forskellige temaer:

Forudsætninger: minimum hvalpekursus. Ejeren skal have trænet belønningsbaseret.

Max 5 hunde på dette hold

 

Combi-hold

 

Du vil gerne lave noget hundesport med din hund, men er måske i tvivl om hvad, eller du har bare ikke lyst til at lave det samme hver gang.

Vi træner fortsat "hverdagslydighed", sit, stå, dæk, indkald, gå pænt i snor og ikke hoppe op, mm.

På dette hold er der mulighed for at arbejde med fjernkontrol, forskellige former for næsearbejde, kropskontrol og tricks

Vi arbejder med høflige omgangsformer hundene imellem og tager i øvrigt udgangspunkt i deltagernes ønsker.

Foruden almindelige gode hundemanerer, fokus og samarbejde, får du små smagsprøver på Rally-lydighed, forhindringsbane, bold og balance, næsearbejde, Work (It) Out og tricks og problemløsning.

Forkundskaber:minimum hvalpehold

 

 Adfærd: vred til venlig - når du træner alene

Der findes flere gode metoder til at træne hunde der reagerer udad på mennesker eller andre hunde. Nogle af dem kræver en pålidelig figuranthund og desværre er det ikke alle der har adgang til en,

Jeg har lavet dette kursus til dig der gerne vil forbedre din bekymrede hunds og dit eget liv med etisk forsvarlige metoder, men som bliver nødt til at arbejde alene. Det er en lang proces og du må regne med meget arbejde.

Vi arbejder blandt andet med teknikker fra BAT, CU og CC

Forkundskaber: det er en stor fordel at du har arbejdet belønningsbaseret før.

 

 Rally-O (rally-lydighed).

Rally-lydighed er "den sjove" form for lydighed. Hundeføreren må rose, dirigere og opmuntre sin hund. Der er et sæt øvelser til hver sværhedsgrad, men banen er sammensat på en ny måde hver gang. Vi staretr med at træne delmomenter, flow, fokus, hensigtsmæssige signaler og belønningshåndtering.

Foruden Rally øvelserne, arbejder vi også med impulskontrol, kropskontrol og afstandskontrol. Platform-træning vil blive introduceret. Det allervigtigste er at vi har det sjovt.

Rally-lydighed er for hunde i alle størrelser og aldre.

 Rally-o for begyndere

Forudsætninger: kendskab til plads, sit, dæk.

Vi arbejder med begynderøvelserne og kropskontrol og selvkontrol

Turbo-rally

Forudsætninger: Ekvipagen kan de fleste af delelementerne i rally begynder: plads, sit, dæk, bliv, ect.

Turbo-rally vil typisk være for ekvipager der har arbejdet med lidt lydighed eller rally, tidligere. Vi bruger kun lidt tid på indlæring af delmomenterne og mere tid på det "rally-tekniske". På den måde går vi hurtigere frem end begynder-holdet.

Rally øvet/ekspert

 Dettte hold er for øvede ekvipager. Du behøver ikke at gå til konkurrencer, men du skal have lyst til at arbejde struktureret. 

Vi inddrager balance og styrkearbejde, tricks og alt hvad der gør træningen bedre og sjovere.

Nose work

Der er mange måder at lave næsearbejde med sin hund på og i princippet kan man lære hunden at søge efter hvad som helst. Nose Work er en amerikansk hundesport , hvor hundene søger efter fært af æteriske olier eler hydrolat. Man kan, i princippet, vælge den fært man ønsker.

Fordelen ved Nose Work er, at den hverken er særlig plads- eller tidskrævende og at man kan træne det hjemme eller på en gåtur.

På kurserne vil vi arbejde systematisk frem imod at hunden selvstændigt kan finde og påvise den udlagte fært. 

Vi vil arbejde med 4 momenter:

Beholdersøg

søg indendørs

søg  udendørs

søg på køretøj.

Hund og fører arbejder individuelt, så I behøver ikke at "følges ad". Det betyder også at hunde der ikke bryder sig om andre hunde, kan være med. Fokus vil altid være på arbejdsglæde og samarbejde, uanset ambitioner.

Vi søger på lavendel som er DKKs første fært.

Du skal være indstillet på at arbejde med din hund hjemme. 

Det er sjovt for både hund og fører at lave næsearbejde og hunden bliver træt på den gode måde.

Nose Work Intro for hvalpe

Her er der fokus på tillid (tillid til miljøet, til ejer og selvtillid) og motivation, som er faktorer der kommer til at bestemme hundens videre "næsekarriere". Vi ser langt mindre på konkrete færdigheder, men vi leger os hen imod de 4 momenter i Nose Work; indendørs søg, udendørs søg, beholdersøg og køretøjssøg.

Hvalpene arbejder hver for sig, men der er ikke så meget ventetid som på NW for voksne, derfor er det ikke et krav at hundene kan vente i bil eller bur.

Nose Work Intro Trin 1

Vi arbejder med godbidsmetoden, der er fokus på søgeglæde og selvtillid.

Vi arbejder med tre momenter:

Indendørssøg

Udendørssøg

Køretøjssøg

Vi arbejder med:

hensigtsmæssige start og slutrutiner

line-håndtering

belønningsstrategier

førerens rolle

Forudsætninger: alle typer hunde kan deltage.  Du skal være opmærksom på at der vil være ventetid for hunden, vi vil arbejde med hundene en ad gangen. Den skal derfor kunne holde ud at vente i bilen, i bur eller bundet.

Max. 4 hunde

Nose Work begynder Trin 2

Vi bygger videre på erfaringernne i NW begynder og påbegynder parring  (lavendel) eller arbejder videre med det hvis du allerede er begyndt.

 Vi arbejder med alle 4 miljøer og øger sværhedsgraden i takt med at hunden bliver mere erfaren.

Max. 4 hunde

Nose Work letøvet  -  On the Road trin 3

Du og din hund er godt i gang med parring eller er begyndt at arbejde med ren fært. Nose Work er skabt til at tage med overalt, så vi skal ud i lokalområdet og arbejde.

Vi arbejder stadig med alle 4 momenter.

Max. 4 hunde

Klar til NW1 Trin 4

Kurset er for dig der gerne vil dyrke NW som konkurrencesport.

Vi gennemgår systematisk de 4 momenter med fokus på DKKs reglement.

max 4 hunde

 Næser for sjov

På dette hold skal vi arbejde med alle mulige sjove næseaktiviteter. Der er kun de regler vi selv laver af hensyn til læring og hundens sikkerhed og hovedformålet er at have kvalitetstid med hunden og samtidig få styrket dens selvtillid, fokus og ro. 

Forudsætninger: hunden skal kunne holde ud at være i "nærheden" af andre hunde.

Høflig hund i snor

Nogle hunde har meget svært ved at gå pænt i snor når de møder andre hunde. Det kan der være mange grunde til, men hverken hund eller fører har stor glæde af turen, hvis det føles som en vandring fra minefelt til minefelt 

Dette hold er sikkert noget for dig hvis:

Vi arbejder systematisk med hundene og lærer dem at håndtere situationer der før var alt for stressende. Vi arbejder dels med indlæring af ny adfærd og nødhjælpsværktøjer til hundeførerne.

Hvis din hund generelt har et problem med andre hunde, vil jeg anbefale holdet: "Adfærd: Vred til venlig  - når du træner alene"

 Hjemmearbejde må påregnes. 

 Forkundskaber: det er en fordel at du har arbejdet belønningsbaseret

HvalpeStart/ hjemmebesøg

Hvis du ikke har mulighed for at gå til træning med din hvalp, men alligevel har brug for lidt hjælp til at komme godt igang, er HvalpeStart måske noget for dig. Du kan også have en ældre hund, hvor du gerne vil træne en enkelt færdighed, gå pænt i snor, indkald ell. lign.

Jeg kommer hjem til dig på et tidspunkt der passer dig og vi beslutter i fællesskab hvilke ting din hund har brug for at lære.

3 timer (fordelt over max. 3 gange)  incl. kørsel (i Århus-området): 850,-

 
What do you want to do ?
New mail